فرماندار شهرستان گناباد
رضا نصیری
فرماندار شهرستان گناباد

    .     .     .
۱۳۹۹/۰۸/۱۵

معرفی بخش کاخک

بخش کاخک شهرستان گناباد با وسعت ۱۲۴۵ کیلومتر مربع ، دارای دو دهستان به نام های کاخک به مرکزیت مرغش و دهستان زیبد به مرکزیت زیبد می باشد این بخش بر اساس آخرین سرشماری  دارای12300  نفر جمعیت می باشد که از این تعداد  7700 نفر جمعیت روستایی و مابقی در شهر کاخک ساکن می باشند.
آب و هوا معتدل، طبیعت زیبا و چشم‌نواز، آثار تاریخی، جاذبه‌های تفریحی و گردشگری و وجود بقاع متبرکه باعث گردیده تا در اکثر ایام سال بخش کاخک پذیرای گردشگران بسیار زیادی از اقصی نقاط شهرستان و کشور باشد.
در بخش کاخک چهار امامزاده واجب التعظیم آرمیده اند
** بقعه متبرکه امام‌زاده سلطان محمد عابد(ع) برادر گرامی امام رضا(ع) بقعه شاخص شهرستان گناباد و تنها میقات‌الرضا بخش کاخک است که همه روزه به ویژه در ایام تعطیل و مناسبت‌های مذهبی، پذیرای هزاران زائر و مسافر از شهرهای مختلف استان‌های خراسان رضوی و جنوبی است.
** بقعه امامزاده یحیی بن موسی الکاظم(ع) یکی دیگر از بقاع متبرکه بخش کاخک است که در فاصله سه کیلومتری مرکز این بخش در روستای محیی‌آباد واقع شده است.
**روستای کوهستانی و سرسبز خانیک میزبان بقعه متبرکه امامزاده محمود(ع) از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است
** بقعه متبرکه سلطان احمد جوانمرد(ع) در روستای دیسفان از دیگر بقاع متبرکه بخش کاخک است که به دلیل واقع شدن در منطقه‌ای ییلاقی و کوهستانی، جاذبه زیادی برای حضور مسافران نوروزی دارد.
**روستای ییلاقی و تاریخی درب صوفه (محل وقوع جنگ دوازده رخ- حوادث شاهنامه) ، سر آسیاب و تک زو
**قلعه های قدیمی شامل قلعه فرود، قبر پیران ویسه( از اساطیر شاهنامه)، قلعه شهاب، قلعه شاه نشین زیبد، قلعه های تاریخی کاخک، قلعه ایذو، قلعه سفید و قلعه کلاته شیخی
**  آسیاب های آبی قدیمی کاخک، سر آسیاب و سنو
**چنار های قدیمی شامل چنار کاخک ، کلات و روچی
**آب انبار های قدیمی به خصوص نجم آباد و برجوک
** مسجد جامع کاخک (سال 930 هجری قمری)
در بخش کاخک 129 اثر در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است و از 7 مجتمع خدماتی رفاهی میراث فرهنگی 4 مجتمع در بخش کاخک احداث گردیده است.
از 165 واحد صنعتی شهرستان 16 واحد معادل 10 درصد کل واحدهای صنعتی در بخش کاخک مستقر می باشند و حدود 205  نفر نیز حوزه اشتغال این حوزه می باشد
از 40 معدن شهرستان 10 واحد معدنی در بخش کاخک با ذخیره 7.3 میلیون تن میزان دخیره مواد معدنی بخش می باشد و سالانه 115 هزار تن استخراج و 96 نفر نیز میزان اشتغال اسمی حوزه معدن بخش می باشد.
بخش کاخک دارای حدودا 200 کیلومتر راه می باشد که 130 کیلومتر آن آسفالت و حدودا 70 کیلومتر آن خاکی است. لازم به ذکر است که راه تمامی روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت به جز زیرجان ، بیهود ، کبوتر کوه و کورشک آسفالت می باشد که البته جاده زیبد به زیرجان به طول 12 کیلومتر در حال اجرای عملیات راه سازی و آسفالت و راه کبوتر کوه نیز دو فاز آن اجرا و مابقی در دست مطالعه و بررسی می باشد.
*در بخش 63 نقطه جمعیتی می باشد
**36 روستای دارای شورا در بخش وجود دارد
*** 32 روستای دارای دهیاری در بخش داریم ( روستاهای سنجدک،کوه قلعه،تک میدان،حسن آباد)  روستاهایی هستند که دارای شورا بوده  ولی دهیاری ندارند
****32 دهیار در روستاهای بخش کاخک مشغول فعالیت می باشند که 3 روستای کلاته شمس، سرآسیاب،و ملاآباد جدیدا دارای دهیاری شده اند.


منبع : زیرپرتال فرمانداری گناباد
۴۸۹


مطالب مرتبط با این موضوع :

نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   PleaseSendVote
کد امنیتی را وارد کنید

کلیه حقوق این پورتال محفوظ و متعلق به استانداری خراسان رضوی می باشد.

نظرسنجی
مطالب زیرپرتال را چگونه ارزیابی می کنید؟
بسیارمفید وکاربردی
تاحدودی مفید
نیاز به بازبینی مجدد
بطورکلی راضی هستم
آماربازدیدکنندگان